Geen categorie

Feyenoord komende jaren niet in voetbalpiramide: "…

[ad_1]

Feyenoord neemt de komende jaren nog geen deel aan de voetbalpiramide. Volgens technisch directeur Martin van Geel is geld een belangrijke drijfveer achter die keuze.

“Het zijn budgettaire redenen. Het is genoegzaam bekend dat Feyenoord niet het allerhoogste budget van Nederland heeft. Daar moeten we heel zorgvuldig mee omgaan. Op deze manier kunnen we ons beperken tot minder contractspelers en dus kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit”, zegt Van Geel tegen Feyenoord TV. “Een andere reden is dat de weg naar de Keuken Kampioen Divisie heel, heel, erg lang is.”

Door de samenwerking met FC Dordrecht kan Feyenoord alsnog vier à vijf talenten per seizoen ervaring op laten doen in de Eerste Divisie. In Jong Feyenoord zullen voornamelijk reservespelers van het eerste elftal wedstrijdritme opdoen. De reservecompetitie kent namelijk geen restricties. Het team wordt aangevuld met spelers die te oud zijn voor Feyenoord onder 19.

Het eerste elftal zal komend seizoen uit 24 spelers bestaan, melden de Rotterdammers verder. De helft daarvan dient afkomstig te zijn uit de eigen jeugdopleiding. Tevens moeten ieder jaar twee spelers uit de jeugdopleiding doorstromen. Dat is conform het huidige beleid.

[ad_2]

Source link

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.