Geen categorie

Hoofdtrainer Jong Feyenoord weg, spelers trainen mee met 1 en onder 19

[ad_1]

Feyenoord laat spelers van Jong de rest van het seizoen meetrainen met de hoofdmacht of Feyenoord onder 19. De trainer van Jong, Peter van den Berg, is vrijgesteld van werkzaamheden. Dat laten de Rotterdammers weten via de officiële kanalen.

De directie heeft besloten de spelers van Jong Feyenoord bij de hoofdmacht of bij onder 19 mee te laten trainen nu verschillende spelers zijn doorgestroomd naar het eerste elftal en enkele andere spelers zijn verhuurd aan FC Dordrecht.

“‘Met de doorstroming van diverse spelers naar het eerste elftal en de mogelijkheid om spelers van Feyenoord 1 wedstrijdminuten te laten maken in de competitie waarin Jong Feyenoord uitkomt, heeft dit team voor ons haar waarde bewezen dit seizoen. Anderzijds willen we de spelers die permanent nog actief waren binnen Jong Feyenoord de trainingsomstandigheden bieden die zij verdienen. Dat wil zeggen: dagelijks een volledige en volwaardige groep om mee te trainen onder hoge intensiteit”, aldus technisch directeur Martin van Geel op de website van Feyenoord.

“Dat was na de doorstroming van de genoemde spelers van Feyenoord 1 en de verhuurde spelers aan FC Dordrecht niet altijd het geval meer en daarom vonden we het beter om de overgebleven jongens de overstap te laten maken naar Feyenoord Onder 19 dat getraind wordt door Dirk Kuyt en Cor Adriaanse”, aldus Van Geel.

Voor Jong Feyenoord-hoofdtrainer Peter van den Berg, die bezig was aan zijn eerste seizoen in Rotterdam-Zuid, heeft het besluit ook gevolgen. “We hebben Peter de keuze gegeven om aan te sluiten in de jeugdopleiding of de tijd en ruimte te nemen om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Hij heeft voor dat laatste gekozen”, stelt Van Geel. Tot het eind van het seizoen stana de wedstrijden van Jong Feyenoord onder leiding staan van Denny Landzaat, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel. 

Dit seizoen stroomden talenten als Wouter Burger, Orkun Kökcü, Lutsharel Geertruida en later Jordy Wehrmann door naar de hoofdmacht. Na de blessure van Justin Bijlow maakte ook doelman Elber Evora de overstap. Eerder raakte Jong Feyenoord Crysencio Summerville, Jari Schuurman en Joël Zwarts al kwijt aan FC FC Dordrecht. Mats Knoester stapte vorige maand over naar Heracles Almelo.

[ad_2]

Source link

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.