Geen categorie

Van Bronckhorst in mineur na echec: 'De mindset was niet optimaal'

[ad_1]

De ‘mindset’ van zijn spelers was tegen Excelsior niet optimaal, vindt Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Zondagmiddag werd er pijnlijk met 2-1 verloren in Kralingen. Een week na de stunt tegen Ajax komt de nederlaag extra hard aan. 

“Ik vond de mindset, in de zin van: doen wat de wedstrijd vraagt, in de eerste helft niet optimaal. We hadden het tempo niet, waardoor de tegenstander makkelijk overeind bleef”, analyseerde Van Bronckhorst na het duel, voor de camera van FOX Sports. 

“Het eerste kwartier van de tweede helft creëren we genoeg kansen om op voorsprong te komen. Dat lukt, dan heb je de tegenstander waar je ze wil hebben. In die fase moet je ook de 2-0 maken. Dat lukt niet. Dan krijg je de 1-1 tegen en kan Excelsior weer heel compact gaan spelen.”

De coach nam in de slotfase risicio door Jan-Arie van der Heijden te wisselen en met Nicolai Jörgensen een extra spits in te brengen. “Achterin één op één, dat is volgens mij het makkelijkste dat er is in het voetbal. Zo’n tegengoal kan ook met een viermansverdediging. Als de bal komt en je loopt niet mee, dan krijgt iedere tegenstander kansen.”

Lees ook: Stamelende Van Persie na Feyenoord-deceptie: ‘Het is bizar, zeg jij het maar’

[ad_2]

Source link

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.